miercuri, 21 martie 2018

Curry de pui cu lapte de cocos

Pentru ca imi plac mancarurile mai exotice, astazi am incercat ceva mai indraznet - o reteta de Curry de pui cu lapte de cocos. Un sos corpolent de curry scalda bucati fragede si aromate de pui. Arome indiene abia asteapta sa iti dezmierde papilele gustative.


http://www.retetedecolectie.ro/2018/03/curry-de-pui-cu-lapte-de-cocos.html

Curryul de pui cu lapte de cocos este un preparat de origine indiana, cu multe condimente foarte aromate. Gusturile si aromele se amplifica reciproc pentru a-ti oferi tot ce-i mai bun la un Curry de pui.



Pudra de curry, turmeric, boia, ghimbir, ceapa, usturoi, toate vor fi ridicate la un alt nivel, iar miresmele lor iti vor umple casa. Dulceata laptelui de cocos este contrabalansata de putina zeama de lamaie si vei obtine un deliciu al bucatariei indiene.


Vezi in randurile de mai joi cat de usor se prepara.

Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp fierbere: 25 - 30 min
Complexitate: scazuta
Portii: 3 - 4
Ustensile necesare: cratita neaderenta


Ingrediente pentru Curry de pui cu lapte de cocos:
  • 650 g pulpe superioare de pui, fara oase, fara piele
  • 2 cepe rosii, medii
  • 5 catei de usturoi
  • o bucatica cam de 3 cm de radacina de ghimbir proaspat
  • 1 lingurita pudra de curry galbena
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 10 cuisoare pisate
  • 10-15 rosii cherry
  • 400 ml lapte de cocos
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 3 linguri ulei

Curry de pui cu lapte de cocos - preparare:
  1. Mai intai pregateste toate ingredientele. Taie carnea de pui bucati mici si inlatura grasimea excesiva.
  2. Curata cepele, usturoiul si ghimbirul si taie-le marunt.
  3. Taie rosiile cherry in jumatati.
  4. Pune pe foc uleiul intr-o cratita neaderenta, adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul si mirodeniile, curry, boia, turmeric si cuisoarele.
  5. Caleste-le pentru cateva minute, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.Aceasta va fi baza curry-ului tau.  Casa ta deja va incepe sa miroasa divin.
  6. Adauga puiul si rumeneste-l alaturi de baza curry-ului pentru 5 minute.
  7. Adauga rosiile cherry taiate jumatati, impreuna cu zeama de lamaie si laptele de cocos.
  8. Lasa totul la fiert cam 20 - 25 de minute la foc mic-mediu. Ai grija insa sa nu scada prea mult si sa se arda.
  9. Serveste cald langa niste orez.

Observatii, sfaturi:
  • Poti sa inlocuiesti pulpele superioare cu piept de pui. Mie insa mi se pare ca sunt mai gustoase pulpele de pui.
  • Daca iti place aceasta reteta de Curry de pui cu lapte de cocos poti sa incerci si o reteta de Curry de pui ce se scalda intr-un sos de rosii incredibil de aromat.

Un comentariu: