Goffre, Waffle sau Vafe - cum mai sunt cunoscute, sunt un desert pufos si delicios care se prepara rapid si iti ofera o varietate imensa de moduri in care il poti savura. Singurul inconvenient este ca ai nevoie fie de un aparat de facut Goffre sau de o forma de Goffre pentru cuptor. Daca ai insa oricare dintre aceste doua ustensile esti la doi pasi de un desert minunat.
Goffrele sunt un desert vechi. Retetele au evoluat din evul mediu, inca de prin anul 1200. Desi ele sunt asociate cu Belgia se prepara in multe locuri din lume.
Minunat la acest desert este ca il poti combina cu o multime de "umpluturi". Il poti savura simplu cu crema de ciocolata si alune, cu dulceata ta preferata, cu miere sau sirop de artar sau poti deveni creativ... Ce spui de crema de ciocolata, nuci pisate si banane? Sau de crema de ciocolata, dulceata de portocale si alune de padure? Daca nu esti mare fan crema de ciocolata iti sugerez sirop de artar, unt moale si un praf de scortisoara.
Nu stiu tu cum esti dar mie deja imi ploua in gura, si sti ceva... chiar ma duc sa fac niste Goffre.
Te invint sa afli in randurile de mai jos de ce ingrediente ai nevoie si cat de repede poti prepara acest desert delicios.
Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp asteptare: 15 min
Timp coacere pentru fiecare Goffra: 5 - 7 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8 Goffre
Ustensile necesare: mixer, aparat de Goffre
Ingrediente pentru Goffre pufoase:
- 30 g unt
- 150 g faina integrala de grau
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 15 g zahar brun
- 2 oua medii
- 240 ml lapte
- esenta de vanilie
Goffre pufoase - preparare:
- Topeste untul la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si lasa-l deoparte pana cand sunt amestecate celelalte ingrediente.
- Amesteca faina, praful de copt si sarea.
- Bate ouale, cu un mixer, impreuna cu zaharul.
- Adauga treptat peste oua faina si laptele, amestecand in continuu cu mixerul.
- La sfarsit adauga untul topit si esenta de vanilie si amestecale pana cand se omogenizeaza.
- Lasa compoitia sa se "odihneasca" 15 minute, apoi te poti apuca de Goffre.
- Porneste aparatul de Goffre, iar cand acesta se incinge toarna putin din compozitie pana cand forma este acoperita. Ai grija insa sa nu torni prea mult aluat, pentru ca nu vrei sa dea pe afara.
- Nu deschide aparatul de Goffre in primele 3 minute, apoi lasa Goffra pana ajunge cat de rumenita iti doresti.
- Scoate Goffra si mai toarna o portie de aluat.
Observatii, sfaturi:
- Daca nu iti place asa mult aroma de vanilie o poti inlocui cu alta aroma. Iti recomand sa incerci cu putina coaja rasa de lamaie sau cu esenta de migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu