miercuri, 1 februarie 2017

Ciocolata Calda

Astazi te invit sa incerci o reteta super simpla si de mare efect - Ciocolata Calda. Preparata doar din cateva ingrediente pe care cu siguranta le ai prin casa este un moment dulce pe care il poti oferi cu usurinta celor dragi. 


http://www.retetedecolectie.ro/2017/01/ciocolata-calda.html
Aroma intensa de ciocolata si spuma densa si catifelata ofera un moment de rasfat si relaxare chiar si celor mai pretentiosi dintre noi. Cu doar trei ingrediente - ciocolata, lapte si un pic de zahar poti obtine in doar cateva minute acest deliciu.

Tu controlezi cantitatea de spuma pe care o obtii prin simpla apasare a unui buton - cel al mixerului, pentru ca practic el face toata treaba.



Timp pregatire ingrediente: 3 min
Timp preparare: 5 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 3
Ustensile necesare: blender vertical, oala

Ingrediente pentru Ciocolata Calda:

  • 500 ml lapte
  • 120 g ciocolata neagra
  • (optional) 10 g zahar brun


Ciocolata Calda - preparare:
  1. Pune pe foc laptele si lasa-l sa se incalzeasca bine, fara sa dea in clocot.
  2. Pune in lapte ciocolata si zaharul, daca doresti sa fie mai dulce, iar apoi amesteca pana cand se topesc complet.
  3. Cu blenderul vertical amesteca in ciocolata calda. Vor incepe sa se formeze bule, si cu cat amesteci mai mult cu atat se va forma o spuma mai densa si mai catifelata.
  4. Opreste-te din blenduit cand esti multumit de cantitatea de spuma.
  5. Serveste cald. Pofta buna!

Observatii, sfaturi:
  • Daca doresti o aroma mai intensa si o textura si mai catifelata poti inlocui laptele, partial, cu smantana lichida, de exemplu jumatate, jumatate.
  • Daca nu poti sa termini toata cantitatea de ciocolata calda nu iti face probleme. Ciocolata calda, dupa ce se raceste,  poate fi depozitata la frigider cateva zile, iar cand doresti sa o consumi poti sa o incalzesti si sa o mai blenduiesti putin, pentru spuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu