Astazi te invit sa incerci o reteta de Cheesecake fara coacere cu fructe. Faci rapid un blat din biscuiti digestivi, amesteci cateva ingrediente si gata! Super rapida, super simpla si super pufoasa!
Blatul crocant si aromat creaza un contrast minunat cu crema pufoasa si fructele moi si zemoase. Fara coacere este bineinteles gata mult mai repede, doar ca trebuie tinuta la frigider, sa prinda consistenta inainte sa o servesti. In frigider rezista foarte bine cateva zile. Si chiar este o prajitura perfecta pentru petreceri pentru ca o poti imparti cu usurinta in 16 portii.
Foloseste o conserva de compot de piersici, ca totul sa mearga mai
repede si in plus vei putea pregati aceasta reteta pe tot parcursul
anului. Daca prinzi un pic de curaj experimenteaza cu fructele pana il gasesti pe cel care se potriveste cel mai bine, pentru tine, in acest Cheesecake fara coacere.
Pe deasupra Cheesecake-ului poti presara niste ciocolata rasa, poti face un model dragut din fructe, daca mai pastrezi cateva sau o poti lasa simpla, ca pe un Cheesecake clasic.
Timp pregatire ingrediente: 30 min
Timp asteptare: 3h
Complexitate: scazuta
Portii: 12 - 16
Ustensile necesare: forma de prajitura cu pereti detasabili, robot de bucatarie, hartie de copt, mixer, 2 cratite
Ingrediente pentru Cheesecake cu piersici fara coacere:
pentru blat
- 200 g biscuiti digestivi
- 50 g unt (cu 80% grasime)
- (optional)25 g fulgi de cocos
pentru crema
- conserva de piersici (mare)
- gelatina pentru 1 l de lichid
- 500 g branza dulce de vaci (cremoasa)
- 400 g frisca lichida
- 120 g zahar (alb)
- 1 lingurita coaja de lamaie
Cheesecake cu piersici fara coacere - preparare:
- Topeste untul la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, cum iti este mai usor.
- Pune biscuitii digestivi, untul topit si fulgii de cocos in robotul de bucatarie si porneste-l pana cand biscuitii sunt maruntiti complet, iar untul si cocosul sunt amestecate.
- Pune pe fundul formei de prajitura un petic de hartie de copt, apoi rastoarna blatul si niveleaza-l.
- Pune blatul la frigider si lasa-l pana cand este gata crema
- Desfa cutia de piersici, pastreaza zeama si taie piersicile in cuburi mici.
- Pune pe foc intr-o craticioara zeama de la conserva de piersici si gelatina.
- Lasa gelatina sa se incalzeasca in zeama de piersici, dar opreste focul inainte sa dea in clocot. Vrem sa se "activeze" gelatina, nu sa se distruga, asa ca nu uita sa amesteci in continuu pana cand opresti focul.
- Pune intr-o cratita incapatoare branza dulce, zaharul si coaja de lamaie si mixeaza-le bine.
- Pune intr-o craticioara frisca lichida si mixeaz-o pana cand se intareste.
- Rastoarna frisca batuta, gelatina si piersicile taiate peste branza dulce si amesteca-le usor pana se omogenizeaza.
- Toarna crema peste blat si lasa prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore inainte sa o servesti.
Observatii, sfaturi:
- Pentru o aroma mai interesanta si un plus de textura adauga in blat 25 g de fulgi de cocos.
asdfd
RăspundețiȘtergereÎnregistrare ambientală pe telefon poate schimba jocul pentru a capta sunet de înaltă calitate oriunde v-ați afla. Fie că este vorba de sunete ale naturii, viața de oraș sau note importante, această caracteristică vă permite să înregistrați fără efort din mers. Este perfect pentru creatorii de conținut, jurnaliști sau oricine are nevoie de sunete ambientale pentru proiecte!
RăspundețiȘtergere