luni, 17 octombrie 2016

Biscuiti de ciocolata in crusta de zahar

Foarte usor de preparat cu aroma intensa de cacao, acesti biscuiti cu ciocolata sunt perfecti ca si gustare dupa masa sau langa o ceasca de cafea aburinda. Mai sunt denumiti si "biscuitii negresa" pentru ca vor duce cu gandul la binecunoscuta prajitura Negresa.


biscuiti cacao


Acesti biscuiti se prepara atat de usor incat sunt scaparea perfecta in momentele cand iti vin invitati pe neasteptate si vrei sa sa ii servesti cu ceva delicios. Pe langa biscuitii fragezi si savurosi, prepararea lor iti va lasa in casa un miros imbietor. Cine nu doreste sa intre in casa si sa fie asteptat de miresme de prajituri?



Odata copti, biscuitii vor rezista cateva zile la temperatura camerei. Langa o ceasca de cafea aburinda sau langa un pahar de lapte cald vor avea insa o viata scurta. 

Chiar daca sunt intro crusta de zahar cantitea folosita este foarte mica. Un calcul simplu arata ca fiecare biscuite are doar 3 g de zahar.


Nu te mai retin, te las sa aflii aceasta reteta simpla de biscuiti cu ciocolata in crusta de zahar citind randurile de mai jos.

Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp asteptare: 30 min
Timp coacere: 10 min
Complexitate: scazuta
Portii: aproximativ 20 de biscuiti
Ustensile necesare: tava de cuptor, mixer

Ingrediente pentru Biscuiti de ciocolata in crusta de zahar:
pentru biscuiti

  • 175 g faina alba
  • 25 g pudra de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • 60 g zahar brun
  • 1 ou mediu
  • (optional) cateva picaturi esenta de rom

pentru decor
  • 25 ml lapte
  • 50 g zahar

Biscuiti de ciocolata in crusta de zahar - preparare:
  1. Amesteca faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron.
  2. Intr-un alt castron mixeaza untul, zaharul si oul pana cand obtii un amesec pufos.
  3. Mixeaza in continuare si adauga faina pana cand obtii un amestec omogen.
  4. Formeaza din aluat o bila si las-o la frigider, invelita in folie de plastic, cel putin 30 min.
  5. Porneste cuptorul la treapta 3 si lasa-l sa se incinga. Intre timp e momentul sa modelezi biscuitii.
  6. Scoate aluatul din frigider si modeleaza-l intr-un cilindru cu diametrul de aproximativ 5 cm.
  7. Unge cilindrul de aluat cu niste lapte si presara peste el cat de mult zahar doresti.
  8. Taie felii din cilindrul de aluat de aproximativ jumatate de centimetru grosime si aseazale intr-o tava de cuptor in care ai pus hartie de copt.
  9. Da biscuitii la cuptor pentru aproximativ 10 min.
  10. Scoate tava din cuptor si lasa biscuitii sa se raceasca.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu