miercuri, 18 mai 2016

Budincute de ciocolata

Astazi va prezint un desert usor si racoritor cu o aroma intensa de ciocolata neagra. Cu o textura aerata si pufoasa aceste budincute de ciocolata sunt perfecte pentru o seara linistita.


budinca ciocolata

Cel mai important este sa folosesti ingrediente de calitate, doar asa vei obtine cel mai mult din acest desert delicios cu care iti vei da pe spate persoana draga.

budinca ciocolata


Iti recomand ca pentru contrast sa pui deasupra budincutelor calde, nu fierbinti, o lingurita de smantana cat mai proaspata. Asa vei obtine un contrast total de culoare, gust, textura si temperatura.

budinca ciocolata


Si una peste alta ce este mai bun decat un desert simplu care ti se topeste in gura?


Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 30 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2
Ustensile necesare: 2 forme de sufleu de 300 ml, tava de cuptor

Ingrediente pentru Budincute de ciocolata:
  • 75 g ciocolata neagra de buna calitate
  • 300 ml lapte (integral 3,5% grasime)
  • 50 g zahar brun
  • 3 oua medii
  • un praf de sare
  • (optional) frisca sau smantana pentru servire


Budincute de ciocolata - preparare:
  1. Mai intai dati drumul cuptorului la nivelul 3 (aproximativ 170°C) pentru ca oricum budincutele se pregatesc repede
  2. Bateti  bine ouale cu un praf de sare.
  3. Puneti laptele pe foc mic impreuna cu zaharul.
  4. Rupeti ciocolata bucati si adaugati-o peste lapte.
  5. Lasati laptele pe foc pana cand ciocolata se topeste comptet, amestecand continuu.
  6. Cand ciocolata este topita complet luati laptele de pe foc si turnati-l treptat peste oua amestecand in continuu, astfel incat temperatura oualelor sa nu creasca prea repede.
  7. Turnati compozitia in doua forme de sufleu, pe care le asezati intr-o tava de cuptor.
  8. Turnati apa in tava pana cand ajunge aproximativ la jumatatea formelor de sufleu si dati-o la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, pana se leaga.
  9. Scoateti budincutele din tava si lasati-le la racit.


Observatii, sfaturi:
  • Daca nu aveti forme de sufleu de 300 ml nu-i problema, puneti in forme mai mici, dar lasati-le mai putin la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu