duminică, 24 ianuarie 2016

Omleta cu piper

O omleta super simpla si super aromata facuta din doar trei ingrediente. Se portriveste perfect in diminetile in care aveti nevoie de un extra stimulent sa va invigorati. Cum bine stiti si voi mancarurile iuti/piperate va ajuta sa va treziti si va dau un plus de energie.



Eu sunt un mare consumator de piper. Il prefer pe cel verde si proaspat macinat, dar cu siguranta mai gasesc cateva tipuri de piper prin casa. Se pare ca exista peste 1000 de tipuri de piper (unii spun ca ar ajunge pana la 2000) si au o multime de efecte benefice, printe care se numara efecte dezinfectante si antibiotice.




Reteta aceasta am aflat-o la un mic dejun pe care l-am luat la familia fratelui meu si nu mi-a venit sa cred cat piper pot sa puna ei in omleta. Rezultatul este insa foarte aromat si nu atat de iute pe cat pare. Nu o sa va mint - este iute, dar suportabil de iute. Iaurtul gras este secretul acestei retete. Acesta ajuta la neutralizarea iutelii si intensificarea aromei. Este bine cunoscut faptul ca daca mananci iute si bei o gura de lapte gras acesta diminueaza iuteala pentru ca laptele contine caseina care se ataseaza de particulele care dau senzatia de iute si le "spala". Acelasi principiu este si la combinatia dintre iaurt gras si pier.



Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp coacere: 5 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 3
Ustensile necesare: mojar si pistil, tigaie neaderenta

Ingrediente pentru Omleta cu piper:
  • 3 oua medii
  • 100 g iaurt gras (grecesc)
  • 5 - 10 g piper boabe (piper verde, piper Sichuan, sau orice alt fel de boabe de piper preferati)
  • un praf de sare

Omleta cu piper - preparare:
  1. Spargeti ouale si bateti-le usor cu un praf de sare. Eu am vrut sa iasa o omleta subtire si doar le-am batut putin.
  2. Puneti boabele de piper in mojar si pisati-le putin, astfel incat sa isi pastreze textura, dar sa se imprastie bine in toata omleta.
  3. Adaugati peste oua iaurtul si aproximativ trei sferturi din piper si amestecatile putin.
  4. Turnati omleta in tigaia incinsa, presarati restul piperului deasupra ei si lasati-o la foc mic pentru cateva minute pana cand se coace.
  5. Nu conteaza daca o serviti calda sau rece, este la fel de buna si aromata.

Observatii, sfaturi: 
  • Va recomand sa tineti aproape un pahar cu lapte sau iaurt, pentru orice eventualitate daca omleta vi se pare prea iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu