luni, 5 ianuarie 2015

Salata cu spanac proaspat si cartofi copti

O salata simpla si delicioasa cu spanac si cartofi copti care merge foarte bine in perioadele mai reci ale anului. Din pacate in aceste perioade spanacul proaspat se gaseste ceva mai rar, dar daca cumva gasiti, in niciun caz nu ezitati sa cumparati. Texturi si arome ce se intrepatrund perfect pentru a crea o salata de minune.


salata spanac cartofi


De obicei fac aceasta salata cand pun ceva la cuptor si nu trebuie sa astept sa se coaca cartofii. De exemplu ultima oara cand am preparat-o am pus niste pui la cuptor, apoi m-am apucat de salata. Am curatat cartofii si i-am pus la cuptor, apoi am pregatit restul ingredientelor (vedeti mai jos exact cum ;) ). Salata si puiul au fost gata cam in acelasi timp si a urmat o cina excelenta!

Deoarece se amesteca spanacul si cartofii abia scosi din cuptor rezultatul este o salata calda, lucru care mie cel putin mi se pare neobisnuit pentru o salata. Sunt obisnuit ca o salata sa fie rece, dar asta nu este un minus.

salata spanac cartofi copti

Cel mai bine este sa folositi spanac proaspat, acesta este foarte sanatos si contine a multime de nutrienti. De exemplu spanacul contine cantitati insemnate de vitamina A, vitamina C, fier si magneziu, toate acestea foarte necesare intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 40 - 45 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 3
Ustensile necesare: tava de cuptor si hartie de copt

Ingrediente pentru Salata cu spanac proaspat si cartofi copti:
  • 2 cartofi medii
  • 15 ml ulei
  • 1 lingura condimente pentru cartofi (boia iute, rozmarin, busuioc, sare, piper, etc.)
  • 2 legaturi spanac proaspat si tanar (o legatura mare) 
  • 1 ceapa
  • 50 g miez de nuca
  • 1 lingurita susan
  • sare, piper, ulei, otet balsamic

Salata cu spanac proaspat si cartofi copti - preparare:
  1. Mai intai spalati bine cartofii si taiati-i bucati mici, cam de 1 - 2 cm. Daca arata bine nu e nevoie sa curatati cartofii de coaja, si aceasta este plina de nutrienti.
  2. Turnati uleiul  peste cartofi, presarati condimentele si amestecati bine.
  3. Puneti cartofii la cuprtor intr-o tava pe hartie de copt la treapta 6 a cuptorului.
  4. Dupa ce cartofii au stat 20 min la cuptor intoarceti-i, apoi intoarceti-i din 5 in 5 min pana cand se rumenesc (aproximativ 40 - 45 min in total).
  5. Intre timp spalati bine spanacul si taiati-l nu foarte marunt, apoi curatati si taiati ceapa. Puteti foarte bine sa lasati frunzele intregi daca sunt mici.
  6. Dupa ce se coc cartofii rasturnati-i peste spanac si ceapa.
  7. Adaugati peste salata cam 50 g nuca, o lingurita de susan, otet si ulei balsamic dupa gust si amestecati-le pe toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu