Turta de malai (sau cornbread, cum ar spune americanii) trebuie neaparat incercata! Textura nu foarte densa si sfaramicioasa, aroma intensa de malai si coaja crocanta... delicios. Aceasta reteta ma duce cu gandul la turtele de malai pe care le faceau bunicii la tara.
Cand am preparat prima oara turta de malai si am gustat din ea primul meu gand a fost: mamaliga - nivelul urmator! Nu se face cu mult mai complicat decat mamaliga, dar diferenta de gust si textura fac sa merite micul efort extra.
Daca ati avut norocul sa va petreceti (macar o parte din) vacanta de vara la tara probabil va aduceti aminte cum bunicii faceau tot felul de turte pe foi de dragavei coapte in cuptoarele acelea mari de lut. Cum erau scoase turtele din cuptor si erau atat de fierbinti ca tot ce puteai sa faci era sa astepti sa se raceasca si cand se raceau... urma un adevarat festin.
Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 30 - 40 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8 - 10
Ustensile necesare: tava pentru cuptor sau tigaie de fonta
Ingrediente pentru Turta de malai:
- 250 g malai de porumb
- 100 g faina alba
- 15 g zahar brun
- 50 g unt cu 60% grasime, plus inca putin pentru uns tava
- 300 ml lapte integral
- 2 oua medii
- 1 plic plic praf de copt
- putina sare
Turta de malai - preparare:
- Puneti intr-un vas toate ingredientele uscate: malaiul, faina, zaharul, un plic de praf de copt, un praf de sare si ameatecati-le.
- In alt vas amestecati : laptele, untul topit, cele doua oua si amestecati-le pana cand se omogenizeaza si turnati-le peste cele uscate.
- Ungeti o tava pentru cuptor cu putin unt si turnati în ea, uniform, aluatul.
- Dati tava la cuptor pentru 30 - 40 min, depinde cat vreti sa fie de rumenita turta de malai, la treapta 4 a cuptorului.
arata foarte bine..
RăspundețiȘtergereLaptele nu se fierbe?
RăspundețiȘtergereLaptele nu se fierbe. Se pune proaspat si se va "fierbe" el la cuptor. :)
RăspundețiȘtergere