vineri, 26 decembrie 2014

Prajitura cu arahide si miere

O prajitura delicioasa de origine germana, perfecta de savurat la cafea. Textura crocanta a arahidelor coapte, dulceata mierii usor caramelizate si blatul pufos si aromat fac din acesta prajitura o gustare perfecta pentru o dupa-amiaza de weekend.


prajitura miere arahide germania



Cred ca in Germania cafeaua de dupa-amiaza este la fel de populara pe cat este ceaiul de la ora 5 in Marea Britanie. Bineinteles ca ceaiul de la ora 5 sau cafeaua de dupa-amiaza nu merge fara un biscuit sau o prajiturica si exact asta este prajitura a carei reteta o gasiti mai jos, un companion perfect al acestora.

prajitura miere arahide germania

Imaginati-va o zi de weekend mohorata in care va treziti din siesta de dupa pranz. Puneti cafeaua la facut sa va treziti un pic. In bucatarie incepe sa se simta mireasma de cafea. Va taiati si o bucata de prajitura cu arahide si miere, ca doar cafeaua nu merge singura. Cele doua se potrivesc de minune. Terminati lingandu-va pe degete, doar nu irositi bunatate de miere caramelizata. Va luati haina si mergeti la o scurta plimbare prin parc... sau dati o tura pe la Rin.

Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 45 min
Complexitate: scazuta
Portii: 6 - 8
Ustensile necesare: mixer, tava de prajitura (de silicon) cu diametrul de 22-24) cm

Ingrediente pentru Prajitura cu arahide si miere:
  • 150 g unt (cu 60% grasime)
  • 125 g zahar brun
  • 4 oua medii
  • 225 g faina neagra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g miere
  • 225 g arahide crude
  • un praf de sare

Prajitura cu arahide si miere - preparare:
  1. Scoateti din timp ouale si untul din frigider si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.
  2. Dati drumul cuptorului si lasati-l sa se incalzeasca in timp ce pregataiti ingredientele.
  3. Mixati untul si zaharul pana cand obtineti un amestec pufos.
  4. Adaugati, unul cate unul, ouale peste zahar si unt si incorporati-le.
  5. Amestecati faina cu zaharul vanilat, praful de copt si amestecati-le.
  6. Macinati 75 g de arahide si adaugati-le peste faina.
  7. Amestecati ingredientele uscate cu cele umede si turnati compozitia rezultata intr-o forma de prajitura. Eu am folosit o forma de silicon cu diametrul de 22 cm.
  8. Amestecati mierea si restul de arahide (150 g) si intindeti-le deasupra prajiturii, pe toata suprafata ei.
  9. Dati prajitura la cuptor pentru 45 min la treapta 3 a cuptorului (aproximativ 170°C).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu