joi, 27 noiembrie 2014

Clatite cu dovleac

Simple si aromate... clatitele cu dovleac sunt un desert perfect de toamna, pentru ca acuma este anotimpul dovlecilor.


clatite dovleac



Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 2 min pentru fiecare clatita
Complexitate: scazut
Portii: cam 10 - 12 clatite mici
Ustensile necesare: tigaie neaderenta, mixer sau blender

Ingrediente pentru Clatite cu dovleac:
  • 200 g piure de dovleac
  • 2 oua medii
  • 25 g unt de cocos
  • 100 g faina neagra
  • 125 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 20 g zahar brun
  • un praf de sare

Clatite cu dovleac - preparare:
  1. Folositi un mixer sau un blender si bateti cele doua oua impreuna cu un praf de sare, zaharul brun si untul de cocos topit .
  2. Adaugati piureul de dovleac si mixati in coninuare adaugand treptat faina si laptele.
  3. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
  4. Incingeti o tigaie neaderenta si turnati in ea din aluat (cam un polonic mic) si intindeti-l pe toata suprafata tigaii.
  5. Intoarceti cu o spatula de lemn clatita cand se rumeneste pe partea cealalta si mai lasati-o putin, apoi scoateti-o pe o farfurie. Aveti grija pentru ca aceste clatite sunt fragile si se rup usor.
  6. Continuati pana cand ramaneti fara aluat.

Observatii, sfaturi:
  • Puteti obtine piureul de dovleac fierband la aburi bucati de dovleac pentru aproximativ 20 min pe care apoi le pasati.
  • Daca folositi un blender puteti turna aluatul direct din el in tigaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu