Simple si aromate... clatitele cu dovleac sunt un desert perfect de toamna, pentru ca acuma este anotimpul dovlecilor.
Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 2 min pentru fiecare clatita
Complexitate: scazut
Portii: cam 10 - 12 clatite mici
Ustensile necesare: tigaie neaderenta, mixer sau blender
Ingrediente pentru Clatite cu dovleac:
- 200 g piure de dovleac
- 2 oua medii
- 25 g unt de cocos
- 100 g faina neagra
- 125 ml lapte
- 1 fiola esenta de vanilie
- 20 g zahar brun
- un praf de sare
Clatite cu dovleac - preparare:
- Folositi un mixer sau un blender si bateti cele doua oua impreuna cu un praf de sare, zaharul brun si untul de cocos topit .
- Adaugati piureul de dovleac si mixati in coninuare adaugand treptat faina si laptele.
- La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
- Incingeti o tigaie neaderenta si turnati in ea din aluat (cam un polonic mic) si intindeti-l pe toata suprafata tigaii.
- Intoarceti cu o spatula de lemn clatita cand se rumeneste pe partea cealalta si mai lasati-o putin, apoi scoateti-o pe o farfurie. Aveti grija pentru ca aceste clatite sunt fragile si se rup usor.
- Continuati pana cand ramaneti fara aluat.
Observatii, sfaturi:
- Puteti obtine piureul de dovleac fierband la aburi bucati de dovleac pentru aproximativ 20 min pe care apoi le pasati.
- Daca folositi un blender puteti turna aluatul direct din el in tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu