Tort danez de pere - o reteta nepretentioasa in care aromele si texturile se completeaza reciproc. Perele coapte cu o textura aproapte cremoasa, blatul crocant la exterior si sfaramicios la interior, aroma de vanilie si o tenta usoara de zahar caramelizat fac din acest tort un desert care va fi cu siguranta savurat de intreaga familie.
Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 60 min
Complexitate: scazuta
Portii: 6
Ustensile necesare: mixer, tava de tort cu diametrul de 20 cm (eventual de silicon pentru usurinta)
Ingrediente pentru Tort danez de pere:
- 125 g unt
- 75 g zahar brun, plus inca o lingura
- 2 oua
- 175 g faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pere coapte
Tort danez de pere - preparare:
- Scoateti untul si ouale din cuptor si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.
- Preincalziti cuptorul la treapta 3 (aproximativ 170°C).
- Mixati untul si zaharul intr-un castron pana cand obtineti un amestec omogen si pufos.
- Incorporati ouale si esenta de vanilie treptat in zahar si unt.
- Adaugati faina si praful de copt peste celelalte ingrediente si incorporati-le prin rasturnare, apoi turnati amestecul in forma de tort si nivelati-l.
- Spalati bine perele, decojiti-le, scoateti-le cotorul si taiati-le feli subtiri, apoi asezati-le peste blat.
- Presati o lingura de zahar brun peste pere si dati tava la cuptor pentru 60 min la treapta 3 a cuptorului.
- Scoateti tortul din cuptor, lasati-l sa se raceasca si abia apoi scoateti-l din tava.
Observatii, sfaturi:
- Il puteti servi simplu sau cu putin sos de ciocolata presarat deasupra. Ciocolata si perele se completeaza de minune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu