O inghetata de cafea super cremoasa si super aromata, perfecta pentru zilele calde de vara cand simti nevoia sa te rasfeti cu ceva delicios.
Timp pregatire ingrediente: 15min
Timp asteptare: 2h
Complexitate: scazuta
Portii: 2-3
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata
Ingrediente pentru Inghetata de cafea:
- 300 g smantana grasa (20 - 24% grasime)
- 4 oua
- 40 g zahar brun
- 10 g cafea instant
Inghetata de cafea - preparare:
- Puneti toate ingredientele intr-o craticioara mica si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti craticioara pe foc mic amestecand in continuu pana cand compozitia ajunge la aproximativ 70°C, apoi luati-o de pe foc.
- Lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei (puteti grabi racirea punand craticioara in apa), apoi puneti-o la frigider pentru aproximativ 2h, pana se raceste bine.
- Dupa ce compozitia se raceste bine puneti-o intr-un aparat de facut inghetata.
- Daca nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.
Observatii, sfaturi:
- Cafeaua instant trebuie sa fie din cea fara zahar, lapte sau alte arome.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu