Ce poate fi mai racoritor intr-o zi torida de vara decat o inghetata delicioasa cu banane? Aceasta reteta de inghetata cremoasa cu banane merge perfect asortata cu stafide si bucati de ciocolata sau ciocolata rasa.
Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp asteptare: 2h
Complexitate: scazuta
Portii: 6 - 8
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata
Ingrediente pentru Inghetata de banane:
- 300 g smantana grasa (20 - 24% grasime)
- 3 banane foarte bine coapte
- 3 oua
- 50 g zahar brun
Inghetata de banane - preparare:
- Pasati bananele, puneti-le impreuna cu celelalte ingrediente intr-o craticioara si amestecati-le pana cand obtineti un amestec omogen.
- Puneti craticioara pe foc mic si amestecati continuu pana cand compozitia ajunge la aproximativ 70°C
- Luati craticioara de pe foc si lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei.
- Puneti compozitia la frigider pentru aproximativ 2h, pana se raceste bine.
- Dupa ce compozitia se raceste puneti-o intr-un aparat de facut inghetata.
- Daca nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.
Observatii, sfaturi:
- Cu cat sunt mai coapte bananele, cu atat iese mai aromata aceasta inghetata.
- Pentru a coace bananele le puneti intr-o punga de hartie la intuneric si le tineti acolo cateva zile, verificandu-le din cand in cand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu