marți, 12 august 2014

Inghetata de banane

Ce poate fi mai racoritor intr-o zi torida de vara decat o inghetata delicioasa cu banane? Aceasta reteta de inghetata cremoasa cu banane merge perfect asortata cu stafide si bucati de ciocolata sau ciocolata rasa.


inghetata banane

Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp asteptare:  2h
Complexitate: scazuta
Portii: 6 - 8
Ustensile necesare: (optional) aparat de facut inghetata

Ingrediente pentru Inghetata de banane:
  • 300 g smantana grasa (20 - 24% grasime)
  • 3 banane foarte bine coapte
  • 3 oua
  • 50 g zahar brun

Inghetata de banane - preparare:
  1. Pasati bananele, puneti-le impreuna cu celelalte ingrediente intr-o craticioara si amestecati-le pana cand obtineti un amestec omogen.
  2. Puneti craticioara pe foc mic si amestecati continuu pana cand compozitia ajunge la aproximativ 70°C
  3. Luati craticioara de pe foc si lasati compozitia sa ajunga la temperatura camerei.
  4. Puneti compozitia la frigider pentru aproximativ 2h, pana se raceste bine.
  5. Dupa ce compozitia se raceste puneti-o intr-un aparat de facut inghetata.
  6. Daca nu aveti un aparat de facut inghetata puneti compozitia direct la congelator avand grija sa o amestecati din cand in cand pana cand ajunge la consistenta dorita.

Observatii, sfaturi: 
  • Cu cat sunt mai coapte bananele, cu atat iese mai aromata aceasta inghetata.
  • Pentru a coace bananele le puneti intr-o punga de hartie la intuneric si le tineti acolo cateva zile, verificandu-le din cand in cand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu