O reteta dementiala, dupa cum spune sotia mea, pentru friptura frageda si rumenita de pui. Dupa ce il scoateti de la cuptor lasati puiul sa se raceasca putin si serviti-l cu o garnitura simpla sau cu o salata usoara. Usturoiul la cuptor capata o aroma deosebita si o dulceata aparte pe care le imprumuta puiului si sosului.
Timp pregatire ingrediente: 5 min
Timp de stat la cuptor: 75 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2
Ustensile necesare: vas termorezistent pentru cuptor cu capac
Ingrediente pentru Friptura frageda de pui:
- 500 g pulpe superioare de pui dezosate
- 25 g bulion
- 15 g mustar
- 4 catei de usturoi
- condimente (busuioc, cimbru, ghimbir, boia iute, foi de dafin)
- putina sare
Friptura frageda de pui - preparare:
- Puneti intr-un vas termorezistent pulpele de pui dezosate.
- Deasupra pulpelor de pui adaugati 25 g bulion, 15 g mustar, cativa catei de usturoi, curatati doar, nu si maruntiti, si condimente dupa gust, dar de preferat busuioc, cimbru, ghimbir, boia iute, foi de dafin si putina sare.
- Puneti capacul peste vasul termorezistent si dati-l la cuptor la foc mare pentru 45 min, apoi scoateti capacul si mai lasati-l 30 min, astfel sosul scade si puiul se rumeneste.
Observatii, sfaturi:
- Aceasta friptura merge de minune cu o portie de sos de usturoi si busuioc si alaturi de o salata usoara fac o cina pe cinste!
- Va sfatuiesc sa nu aruncati sosul fripturii, ci sa il presarati peste garnitura sau salate care insotesc aceasta friptura frageda si delicioasa de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu