De cele mai multe ori oamenii alterneaza la frigarui diferite tipuri de carne si legume. Nu neg ca exista avantaje in aceasta abordare, dar acum va provoc sa incercati niste frigarui care contin doar pui in marinata de rosii cu usturoi.Carnea lasata la macerat cel putin cateva ore se face foarte frageda si aromata pe gratar. Alaturi de o salata usoara de vara aceste frigarui de pui sunt un deliciu.
Timp de stat pe gratar: 30 - 45 min
Timp marinare: 2 - 24h
Complexitate: scazuta
Portii: 2 frigarui
Ustensile necesare: betisoare de frigarui, gratar
Ingrediente pentru Frigarui de pui in marinata de rosii:
- 400 g pulpa de pui dezosata
- 50 ml bulion
- 2 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- putin ulei
- sare, piper
Frigarui de pui in marinata de rosii- preparare:
- Taiati pulpele de pui bucati micute si puneti-le intr-un vas care se inchide etans.
- Adaugati peste bucatile de pui bulionul, cateii de usturoi taiati marunt, foile de dafin, putin ulei, sare si piper dupa gust, putina apa cat sa acopere bucatile de pui si amestecati.
- Inchideti etans vasul si puneti-l la frigider pentru cel putin 2h, dar de preferat o zi intreaga.
- Din cand in cand mai amestecati bucatile de pui astfel incat sa se patrunda bine puiul.
- Cand v-ati hotarat ca puiul a stat destul la marinat infigeti-l pe doua frigarui si puneti-l pe gratarul incins pana cand se patrunde si se rumeneste. Din cand in cand mai puteti turna peste frigarui sosul care v-a ramas.
Observatii, sfaturi:
- Merge foarte bine sa folositi un gratar de aragaz daca nu aveti unul pe carbuni.
- Este de preferat sa lasati carnea la macerat o zi intreaga sa fie patrunsa bine de mirodenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu