Un tort care chiar daca este facut cu ciocolata si frisca este incredibil de light. Aceasta mica placere nevinovata cu siguranta va va incanta papilele gustative, un desert delicios si aratos atat pentru zile de nastere cat si pentru orice ocazie care se doreste speciala.
Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp coacere: 25 - 35 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8
Ustensile necesare: mixer, forma de tort
Ingrediente pentru Tort cu ciocolata si frisca:
pentru blat
- 125 g faina alba
- 175 g unt
- 100 g zahar brun
- 50 g cacao
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 1 pliculet praf de copt
pentru umplutura
- 400 g frisca (lichida)
pentru glazura
- 200 g ciocolata (ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, dupa preferinte)
- 100 g unt
- 50 g ciocolata alba
Tort cu ciocolata si frisca - preparare:
- Incalziti cuptorul la treapta 4 (aproximativ 180°C)
- Puneti toate ingredientele pentru blat, mai putin laptele, intr-un castron mare si bateti-le cu un mixer pana cand obtineti un amestec omogen. Daca amestecul vi se pare prea gros puteti adauga din lapte, treptat, pentru a il subtia.
- Turnati aluatul in forma de tort, nivelati-l si puneti-l la cuptorul incalzit pentru 35 - 45 min.
- Dupa ce se coace blatul scoateti-l din cuptor, lasati-l sa se racoreasca pentru cateva minute apoi scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca complet.
- Cand blatul s-a racit complet taiati-l cu grija orizontal pe jumatate, bateti frisca tare si puneti-o uniform intre cele doua blaturi obtinute.
- Acum este momentul sa pregatiti glazura de ciocolata. Puneti cele 200 g de ciocolata intr-un vas impreuna cu untul si topiti-le la Bain Marie.
- Cand untul si ciocolata se topesc bateti-le bine pana cand obtineti un amestec omogen.
- Lasati glazura sa se racoreasca si sa se ingroase. In acest timp puteti topi cele 50 g de ciocolata alba.
- Cand glazura se racoreste turnati-o peste tort si ornati-l cu ciocolata alba topita.
Observarii:
- Eu am folosit doar ciocolata neagra pentru glazura si a iesit delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu