Sunt foarte multe retete de sushi, de la cele cu multe ingrediente pana la cele cu un singur ingredient (pe langa orez si alge). Aceasta este o reteta cu somon afumat si avocado care se prepara rapid, este foarte gustoasa si sanatoasa.
Timp fierbere: 15-20 min (orez)
Complexitate: scazuta
Portii: 4 -6
Ingrediente pentru Sushi cu somon si avocado:
- 150 g orez
- 50 g somon afumat
- 2 foi de alge nori
- (optional) putin otet
- un sfert de avocado
- 1 morcov
- 1 castravete
- putina sare
- Puneti orezul la fiert in apa cat sa il acopere si adaugati putina sare.
- In timp ce fierbe orezul taiati somonul, avocadoul, morcovul si castravetele in felii subtiri.
- Daca vi se pare prea tare morcovul il puteti fierbe si pe el putin (sau il puteti tine putin la aburi) inainte sa il taiati.
- Dupa ce se fierbe orezul lasati-l sa se raceasca. Puteti grabi racirea orezului punand craticioara in care a fiert in apa rece si amestecandu-l.
- Dupa ce orezul s-a racit pregatiti o foaie de alga nori, intindeti pe ea jumatate din cantitatea de orez, lasand o fasie de alga neacoperita intr-o margine. Aceasta fasie neacoperita de orez va lipi ruloul de sushi.
- Aseazati fasi de somon, avocado, morcov si castravete cam la 5 cm de marginea foii de alga, paralele cu marginea neacoperita de alga.
- Umeziti cu putina apa fasia de alga neacoperita de orez si rulati-o spre aceasta. Fasia putin umeda se va lipi de foaia de alga si va tine ruloul de sushi legat.
- Cu un cutit foarte bine ascutit taiati ruloul de sushi in cam in 8 feli. Pentru celalalt rulou metoda de preparare este identica.
in orezul cald se adauga un amestec de otet de orez cu zahar si se amesteca pana se raceste orezul .
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru comentariu! Eu incerc sa limitez cat mai mult consumul de zahar (cand este cazul) si aici nu mi se pare ca zaharul imbunatateste reteta.
RăspundețiȘtergere