marți, 1 aprilie 2014

Salata de spanac cu nuci

O salata de primavara, pentru ca doar in acest anotimp se gaseste spanac proapat din belsug, foarte simpla si foarte sanatoasa. Daca se prepara terminc spanacul isi pierde multi dintr nutrientii pe care ii contine. Daca insa il folosim proaspat intr-o salata ne putem bucura de toti acesti nutrienti. Este bine cunoscut ca spanacul este foarte bogat in vitaminele A, C, E, K, magneziu, fosfor, potasiu si mai ales fier, insa nici celelalte componente nu sunt de neglijat.


salata spanac nuci


Timp pregatire: 15 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 - 4

Ingrediente pentru Salata de spanac cu nuci:
  • 1 manunchi de frunze proapete de spanac (cam 150 g)
  • 1 legatura de ridichi (cam 5 bucati)
  • 1 legatura patrunjel proapat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 50 g nuci
  • ulei de masline extravirgin, otet (sau zeama de la jumatate de lamaie), putina sare

Salata de spanac cu nuci - preparare:
  1. Spalati foarte bine spanacul, ridichiile, patrunjelul si ceapa.
  2. Taiati (sau rupeti) frunzele si tulpininile de spanac bucati mici si puneti-le intr-un vas de salata.
  3. Taiati richiile si cepa verde rondele si puneti-le peste spanac.
  4. Tocati marunt patrunjelul si puneti-l peste celelalte legume.
  5. Taiati miezul de nuca marunt si puneti-l peste legume.
  6. Adaugati sare, ulei de masline extravirgin si otet (sau zeama de lamaie) dupa gust si amestecati bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu