Un sos cu o istorie lunga - se pare ca inca de pe vremea aztecilor se faceau diverse forme ale acestui sos, Guacamole. Avand in vedere ca a reusit sa dobandeasca asa o istorie lunga, este clar ca gustul si versatilitate acestui sos sunt de neintrecut. Baza acestui sos este fructul de avocado, o sursa foarte buna de grasimi, in special grasimi monosaturate, care inlocuieste foarte bine grasimile de origine animala.
Timp pregatire: 10 min
Complexitate: scazuta
Portii: 4
Ustensile necesare: mojar si pistil
Ingrediente pentru Guacamole:
- 1 avocado bine copt
- 1 catel de usturoi
- 15 ml ulei de masline (o lingura)
- 30 ml zeama de lamaie (o jumatate de lamaie stoarsa)
- cateva boabe de coriandru
- un praf de sare
- piper proaspat macinat
- (optional) fulgi de ardei iute
Guacamole - preparare:
- Se freaca catelul de usturoi in mojar cu un praf de sare
- Dupa ce usturoiul devine pasta se adauga bobitele de coriandru si se piseaza bine.
- Se curata avocado-ul, se taie bucati si se adauga peste usturoi impreuna cu uleiul de masline si zeama de lamaie.
- Se paseaza si se amesteca pana cand compozitia se incheaga.
- La sfarsit se macina piper peste Guacamole si este gata de servire.
Observatii:
- Guacamole se poate devora tartinat pe paine (de preferat prajita), ca sos pentru salate, tortilla sau paste. Este delicios in oricare dintre aceste combinatii.
- Daca vreti sa il folositi ca sos pentru paste trebuie sa faceti o cantitate ceva mai mare, de cel putin doua sau de trei ori mare decat cea descrisa.
- Pe langa ingredientele descrise se pot folosi multe altele in prepararea acestui sos, ca de exemplu: rosii, iaurt, ceapa, etc.
- Ca sa iasa acest sos este foarte important ca avocado-ul din care il faceti sa fie foarte copt! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu