Acest desert apetisant a aparut dintr-o greseala... aveam o idee si vroiam sa fac o tarta cu smochine si portocale iar din greseala am cumparat grapefruit in loc de portocale. In apararea mea era grapefruit la plasa si semana izbitor de tare cu portocalele. Una peste alta rezultatul a iesit incantator. Cu siguranta trebuie sa mai fac greseli din astea din cand in cand.
Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp fierbere 10 - 15 min
Timp coacere: 20 min
Complexitate: scazut
Portii: 8
Ustensile necesare: tava de tarta
Ingrediente pentru Tarta cu smochine si grapefruit:
pentru umplutura
- 20 de smochine
- 2 grapefruituri mici sau unul mare si zemos
- 100 g zahar
- 25 g miez de nuca
pentru blat
- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
- 50 ml apa
Tarta cu smochine si grapefruit - preparare:
- Mai intai stoarceti grapefruiturile si puneti zeama intr-o craticioara impreuna cu zaharul
- Taiati smochinele pe jumatate si puneti-le in craticioara in care ati zeama de grapefruit si zaharul
- Puneti craticioara cu zeama de grapefrui, smochine si zaharul pe foc iute si lasati-o sa fiarba cam 10 - 15 mim, sa scada putin si sa se imprastie aromele. In acest timp puteti sa pregatiti blatul tartei.
- Puneti biscuitii in robotul de bucatarie si maruntiti-i.
- Topiti 50 g unt si turnati-l peste biscuitii maruntiti impreuna cu aproximativ 50 - 100 ml apa calda si amestecati.
- Puneti compozitia intr-o forma de tarta. Acoperiti bine forma de tarta cu compozitia si ridicati-o putin pe peretii formei astfel incat sa creeze un recipient pentru crema.
- Turnati compozitia de smochine si zeama de grapefruit in forma de biscuitit, aruncati deasupra ei miezul de nuca si dati la cuptor la treapta 3 pentru 20 de min.
- Dupa ce scoateti tarta de la cuptor lasati-o sa se racoreasca putin si o puteti servi imediat sau o puteti savura dupa ce o lasati cateva ore la frigider.
Observatii:
- Eu am folosit smochine congelate pe care le-am decongelat mai intai, dar se pot folosi fara nicio problema smochine proapete sau uscate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu