Contrastul dintre texturile si aromele acestei tarte ii dau savoarea deosebita. Crema fina, dulce-amaruie si blatul crocant contrasteaza intr-o paleta unica de gusturi, texturi si arome. Tarta de lamaie de origine franceza se prepara repede si simplu folosind putine ingredinete, apoi se lasa la racit pentru cateva ore si se devoreaza rece.
Timp total de pregatire: 20 min
Timp coacere blat: 10 min
Timp asteptare: 2 h
Complexitate: scazuta
Portii: 8
Ustensile necesare: robot de bucatarie, forma de tarta
Ingrediente pentru Tarta de lamaie:
pentru blat
- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
- 50 ml apa calda
pentru umplutura
- 3 lamai mari
- 100 g unt
- 125 g zahar brun
- 3 oua
- zahar pudra vanilat pentru ornare
Tarta de lamaie - preparare:
- Puneti biscuitii in robotul de bucatarie si maruntiti-i pana cand o parte dintre ei sunt sfaramati, dar mai raman si bucati mai mari. Acestea vor da o textura mai interesanta blatului.
- Topiti 100g unt si turnati-l peste biscuitii maruntiti impreuna cu aproximativ 50ml apa calda si amestecati.
- Puneti compozitia intr-o forma de tarta. Acoperiti bine forma de tarta cu compozitia si ridicati-o putin pe peretii formei astfel incat sa creeze un recipient pentru crema.
- Dati forma la cuptor pentru 10 min. la treapta 6 (aproximativ 200°C), apoi scoateti-o si lasati-o sa se raceasca putin
- In timp ce blatul tartei sta la cuptor pregatiti umplutura
- Spalati bine lamaile si radeti-le coaja. Aveti grija sa radeti doar partea galbena a cojii.
- Stoarceti lamaile si puneti zeama intr-o craticioara.
- Peste zeama de lamaie puneti coaja de lamaie rasa, untul, ouale putin batute, untul taiat bucati si zaharul
- Puneti craticioara cu toate ingredientele pe foc mic si amestecati pana cand compozitia incepe sa se ingroase
- Luati compozitia de pe foc si turnati-o peste blat, apoi lasati-o sa se raceasca
- Cand tarta s-a racit mai puneti-o cateva ore la frigider inainte sa o serviti
- Inainte sa serviti tarta de lamaie o puteti orna cu zahar pudra vanilat
Observatii:
- Cantitatea de apa pe care trebuie sa o adaugati peste biscuitii maruntiti depinde de tipul biscuitilor. Este posibil sa fie nevoie de putin mai multa apa pentru a putea forma usor blatul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu