In week-end am preparat o reteta rapida si delicioasa pe care o recomand cu caldura. Reteta nu necesita cine stie ce "gatire", doar se topesc untul si zaharul, se adauga celelalte ingredinete si cam asta este. Rezultatul este un desert rapid si delicios care cu siguranta va fi apreciat de oricine il incearca!
Timp pregatire preparare: 25 min
Complexitate: scazuta
Portii: 20
Ustensile necesare: tava de cuptor
Ingrediente pentru Ciocolata de casa:
- 100 g cacao pudra
- 500 g lapte praf
- 125 g zahar brun
- 300 g unt
- 200 ml lapte
- 1 fiola esenta rom
- migdale (optional)
Ciocolata de casa - preparare:
- Puneti untul si zaharul intr-o craticioara si topiti-le la bain-marie.
- In acest timp amestecati intr-un alt vas laptele praf si cacaoa.
- Cand zaharul si untul sunt topite complet dati vasul deoparte si turnati in el fiola de esenta de rom.
- Adaugati treptat peste unt si zahar amestecul de lapte praf si cacao alternand cu lapte pana cand nu mar ramane lapte fraf si cacao si obtineti consistenta dorita. Tineti cont ca la frigider compozitia se mai intareste.
- Daca doriti sa faceti Ciocolata de casa cu migdale cel mai bine este sa decojiti mai intai migdalele tinandu-le in apa clocotita 2 min, iar apoi le rumeniti putin in cuptor.
- Puteti sa consumati Ciocolata de casa imediat dupa preparare, nu trebuie sa o tineti inainte la frigider, dar parca este mai buna rece.
Observatii:
- Puteti sa faceti aceasta reteta intr-o tava mare de cuptor si iese mai subtire sau intr-o tava mai mica si iese un strat mai gros.
- Cel mai inainte sa turnati ciocolata in tava o tapetati cu folie de plastic. Asa nu murdariti tava si desprindeti ciocolata foarte usor de pe ea.
- Daca vreti sa fie mai simpla puteti sa nu puneti migdale deloc. De asemenea puteti sa inlocuiti migdalele cu orice altceva doriti (alune de padure, arahide, merisoare,etc.)
- Niciodata sa nu spalati vasul in care ati facut ciocolata inainte sa il lingeti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu