marți, 11 februarie 2014

Biscuiti cu ciocolata neagra si nuci

Biscuiti de casa din aluat fraged si pufos, bucati de ciocolata neagra si nuci crocante... pur si simplu minunati! Este de preferat sa ii mancati in ziua in care ii faceti sau in ziua urmatoare, dar nu cred ca asta este o problema deoarece la cat de buni sunt cu siguranta nu or sa aiba viata lunga!


biscuiti ciocolata neagra nuci



Timp pregatire ingrediente: 15 min
Timp coacere: 10 min
Complexitate: scazuta 
Portii: 10
Ustensile necesare: mixer, tava mare de cuptor

Ingrediente pentru Biscuiti cu ciocolata si nuci:
  • 150 g faina integrala de grau
  • 15 g bicarbonat de sodiu
  • 125 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 30 g miere
  • 1 ou
  • 150 g ciocolata neagra (peste 50% continut de cacao) taiata in bucatele mici
  • 50 g miez de nuca taiat marunt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putina sare


Biscuiti cu ciocolata si nuci - preparare:
  1. Incalziti cuptorul la nivelul 3 (aproximativ 165°C)
  2. Amestecati intr-un castron  faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea
  3. Amestecati untul, zaharul, mierea si esenta de vanilie intr-un alt castron pana cand obtineti un amestec omogen si pufos
  4. Adaugati oul peste unt, zahar si miere, amestecati in continuare pana cand oul este incorporat complet, apoi adaugati treptat faina cu bicarbonat de sodiu si sare
  5. Adaugati amestecului nucile si ciocolata taiata marunt  si inincorporati-le
  6. Puneti pe o tava tapetata cu hartie de copt bucati de aluat aproximativ de marimea unei lingurite. Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele deoarece se vor intinde.
  7.  Din jumatate din catitatea de aluat obtineti o tava mare de cuptor de biscuiti, deci coaceti biscuitii in doua randuri.
  8. Biscuitii trebuie sa stea la cuptor cam 10 min, pana cand incep sa se rumeneasca pe margini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu