Am avut placerea in weekend sa descopar un nou tip de biscuiti. Sunt pufosi, pudrati cu zahar si ascund un mijoc moale cu gust intens de ciocolata neagra.
Timp pregatire ingrediente: 10 min
Timp asteptare: 3h
Timp modelare biscuiti: 10 min
Timp coacere: 10-12 min
Complexitate: scazuta
Portii: aproximativ 50 de biscuiti
Ustensile necesare: tava de cuptor, mixer
Ingrediente pentru Biscuiti albi cu ciocolata neagra:
- 250 g ciocolata neagra (continut de cacao peste 55%)
- 250 g faina neagra
- 100 g zahar brun
- 75 g unt
- 3 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
- zahar pudra pentru ornat (aproximativ 75 g)
Biscuiti albi cu ciocolata neagra - preparare:
- Bateti bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare
- Topiti ciocolata si untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (aveti insa grija sa nu se arda!) si turnati-le incet peste amestecul de oua, amestecand in continuu
- Adaugati faina, zaharul vanilat si praful de copt si amestecati pana cand obtineti un aluat omgen
- Puneti aluatul la frigider pentru cel putin 2-3 h
- Scoateti aluatul de la frigider si modelati biscuiti de marimea unei nuci mici, rostogoliti-i bine prin zahar pudra si puneti-i pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt presandu-i foarte usor
- Dupa ce umpleti tava cu biscuiti dati-i la cuptorul preincalzit la treapta 4 (aproximativ 170°C) pentru 10-12 min
- Daca v-a mai ramas aluat puteti incepe sa modelati urmatoarea transa de biscuiti
Observatii:
- Eu am lasat aluatul la frigider peste noapte si biscuitii au iesit minunati, deci nu trebuie sa ii faceti in aceeasi zi in care ati pregatit aluatul.
- Din cantitatile de ingrediente de mai sus am facut doua transe de cate 25 de biscuiti si timpul cat prima transa a stat la cuptor a fost exact la fix pentru modelarea transei urmatoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu