Checul Dundee este inspirat din prajitura traditionala scotiana
"Dundee Cake" cu stafide si migdale, aparuta candva in secolul XIX. Cei
care au inceput sa produca in masa si au facut populara aceasta
prajitura au fost cei de la "Keiller's" din Dundee, Scotia si astfel
prajitura a prins numele de "Dundee Cake", desi in acea perioada
circulau mai multe retete similare de prajitura cu fructe.
Pregatire ingrediente: 15 min
Coacere: 1h
Complexitate: scazuta
Portii: 8
Ustensile necesare: tava rotunda, mixer
Ingrediente pentru Chec Dundee:
- 275 g faina
- 225 g unt
- 150 g zahar brun
- 4 oua
- 400 g fructe uscate si fructe oleaginoase (stafide, migdale, etc.)
- coaja rasa de la 1 portocala
- coaja rasa de la 1 lamaie
Chec Dundee - preparare:
- Taiati untul bucati si lasati-l sa ajunga la temperatura camerei
- Dupa ce untul ajunge la temperatura camerei adaugati zaharul si mixati pana cand obtineti o crema omogena
- Adaugati coaja rasa de la o lamaie si o portocala si mixati in continuare
- Adaugati pe rand toate ouale si cate doua linguri de faina si mixati in continuare
- La sfarsit adaugati restul de faina si fructele (uscate si oleaginoase)
- Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura in mijloc pentru a face checul sa creasca uniform
- Dati la cuptor la treapta 3 (170° C) timp de 1h
Observatii:
- In reteta originala fructele de baza sunt stafidele aurii, stafidele negre si migdalele, iar dupa ce compozitia se toarna in tava, se orneaza cu migdale decojite
- Pentru prajitura din imagine am folosit stafide (250 g), prune uscate taiate marunt (50 g), merisoare (50 g) si nuci (50 g) in loc de migdale si checul a iesit delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu