O delicatesa fina pentru cei care apreciaza ciocolata neagra: Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara. Se pare ca reteta orignala de trufe a fost inventata in Franta anului 1895, iar in Londra se gasesc trufe realizate dupa o reta originala de la 1902. De cand au fost inventate si pana acum au fost create foarte multe varietati de trufe, iar aceasta este o reteta inspirata din varianta franceza.
Timp preparare: 20 min
Timp asteptare: 15 min
Complexitate: scazuta
Portii: 15
Ustensile necesare: mixer
Ingrediente pentru Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara:
- 240 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 60 g unt
- 10 g scortisoara
- 100 g cacao
Trufe de ciocolata neagra cu scortisoara - preparare:
- Taiati sau rupeti ciocolata in bucatele mici
- Puneti frisca impreuna cu untul si scortisora intr-o craticioara la foc mic
- Cand frisca incepe sa fiarba si untul este complet topit stingeti focul si adaugati bucatelele de ciocolata
- Amestecati pana cand ciocolata se topeste, apoi lasati compozitia sa se raceasca
- Puneti compozitia la frigider 15 minute, pana cand compozitia incepe sa se intareasca
- Dupa ce scoateti compozitia din frigider mixati crema de ciocolata pana cand capata o culoare mai deschisa
- Formati trufele de marimea unei bomboane si tavaliti-le prin cacao
Observatii:
- Eu am folosit doar ciocolata neagra pentru aceasta reteta, dar se poate folosi orice combinatie de ciocolata daca vi se pare prea mare cantitatea de ciocolata neagra
- Aveti grija sa nu lasati prea mult compozitia la frigider inainte de a modela trufele. Daca o lasati, se va intari prea tare si va fi foarte greu sa le modelati
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu