Un tort cu multe mere, scortisoara si stafide
absolut delicios, perfect pentru zilele reci de weekend in care nu ai
chef sa stai mult in bucatarie, dar ai chef sa savurezi ceva gustos in
timp ce te cuibaresti sub o patura calduroasa. Ca bonus iti va lasa
in bucatarie miresme de mere coapte si scortisoara pentru toata ziua!
Timpul potrivit pentru acest tort este spre sfarsitul toamnei sau la inceput de iarna cand se gasesc
mere din belsug.
Pregatire ingrediente: 10 min
Coacere: 35-40 min
Complexitate: scazuta
Portii: 8
Ustensile necesare: tava rotunda pentru tort, mixer
Ingrediente pentru Tort cu multe mere, scortisoara si stafide:
- 500 g mere
- 100 g stafide
- 100 g faina neagra
- 50 g zahar brun
- 4 oua
- scortisoara
- sare
Tort cu multe mere, scortisoara si stafide - preparare:
- Tapetati o tava pentru tort cu hartie de copt, presarati pe hartie niste scortisoara si imprastiati aproximativ o treime din cantitatea de stafide
- Spalati bine merele si curatati-le de cotor
- Taiati felii subtiri jumatate din cantitatea de mere si aseazati-le in straturi in tava
- Puneti restul de stafide in tava si presarati niste scortisoara
- Taiati felii subtiri restul de mere si asezati-le in straturi in tava
- Intr-un vas separat bateti ouale cu un praf de sare, faina si zaharul pana cand obtineti un amestec omogen
- Turnati aluatul peste mere si dati la cuptor pentru 30-35 min la 200° C (treapta 6 la cuptoarele cu gaz). Fiind destul de lichid aluatul va patrunde printre mere si se va distribui uniform.
- Dupa ce se coace tortul lasati-l sa se raceasca
Observatii:
- Se pot adauga nuci sau migdale maruntite
- La servire se poate decora cu frisca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu