O reteta foarte simpla si pe cat de simpla tot pe atat de delicioasa. Singurul minus al acestei retete este ca dureaza cam mult: o ora si jumatate, dar asteptarea cu siguranta merita.
Timp pregatire: 5 min
Timp coacere: 90 min
Complexitate: scazuta
Portii: 2 mari sau 4 mici
Ustensile necesare: tava de cuptor
Ingrediente pentru Dovleac copt:
- 1 dovleac de aproximativ 3 kg
- 4 lingurite miere
Dovleac copt - preparare:
- Spalati bine dovleacul
- Taiati dovleacul pe jumatate (pe lungime) si curatati-l de seminte
- Optional mai taiati fiecare jumatate inca odata daca vreti sa obtineti 4 bucati mai mici
- Puneti bucatile de dovleac intr-o tava la cuptor pentru 90 min la treapta 6 (200° C)
- Cand se apropie timpul sa fie gata dovleacul il puteti testa cu o furculita. Cand este gata dovleacul furculita trebuie sa il intepe usor
- Dupa ce scoateti dovleacul de la cuptor intepati fiecare bucata de dovleac pe toata suprafata cu o furculita pentru a se raci mai repede si pentru a lasa mierea sa patrunda in el
- Intindeti cate doua lingurite de miere pe fiecare jumatate de dovleac
- Lasati 15-20 de minute sa se racoreasca si serviti-l inainte sa se raceasca complet
Observatii:
- Eu am folosit miere de rapita care este in ultima vreme preferata mea datorita gustului si texturii, dar puteti folosi orice alt fel de miere
- Puteti adauga si scortisoara peste dovleac, dar aveti grija sa nu acoperiti aroma de dovleac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu